torsdag 23 februari 2012

Åh, varför är vi så korkade?

Vad är det som gör att vi människor så lätt faller för enkla genvägar, fast vi egentligen vet att det inte kommer att funka? Vad är det som gör att vi vill vara så lättlurade?

Gång på gång läser vi om mirakelpiller som kommer att göra oss smala på nolltid, ja vi kommer knappt att hinna svälja första tabletten så kommer vi i storlek 34. Underbara berättelser om vackra kvinnor som gått ner 27 kilo på några timmar, eller män som byggt muskler värre än Mr Universum på ett par dagar, och vi beställer glatt pillren och tänker "nåja, riktigt så bra är de nog inte, men lite kan jag nog gå ner".

Och de enda som blir glada är de där förbannade bluffmakarna som tjänar stora pengar på att vi vill ha en enkel lösning på ett svårt problem.

Det enda vi drabbas av är sämre ekonomi och, i värsta fall, sämre hälsa för biverkningar är inte helt ovanliga.

Kan vi inte - här och nu - lova varann att aldrig mer gynna de där lurendrejarna, att aldrig mer beställa suspekta piller på nätet, att faktiskt inse att det enda sättet att gå ner i vikt är att göra av med mer energi än vi stoppar i oss?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14367957.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14368169.ab

http://www.aftonbladet.se/halsa/article12389227.ab

http://www.bt.se/nyheter/mark/gratis-bantningspiller-var-en-bluff-kinnabo-bade-lurad-och-sjuk(2254096).gm

http://cint-blir-knyt.se/2011/09/varning-for-sverigehaftethealthzoneremovyl/

En annan intressant grej är det här nya (?) att slå sönder fettceller med ultraljud och sedan använda radiovågor till att föra ut det ur kroppen, på något vis. Tillåt mig vara mycket skeptisk.... Och priset? Jisses, det är ju snudd på rån.

Att slå sönder celler i kroppen.. om det ens funkar, kan det då vara bra?? VET ultraljudet vad som är fettceller och vad som är muskelceller?

http://nlt.se/startsidan/lidkoping/1.1359467-de-ska-krossa-oonskade-fettceller

http://www.relaxxfloating.se/getpage.asp?do={D66CFB7F-CA96-45A6-87BB-370465165D78}

Nä, vi gör som vi sagt - vi lär oss att det inte finns några enkla genvägar. För att gå ner i vikt måste man äta mindre och röra sig mer. Punkt, liksom! 

3 kommentarer:

  1. Mycket bra inlägg! Jag lovar dyrt och heligt att aldrig beställa några mirakelpiller!:)/Annika!

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt så! Jag lovar också att aldrig beställa några mirakelpiller :) /Anette

    SvaraRadera

Hälsa Webbhotell TräningsbloggarHälsa